De teerling is geworpen

Geplaatst door

Vanavond stond dan eindelijk de eerste training van het halve marathon-schema op het programma: een duurloop van 60 minuten in D2, een nogal langzame duurloop… Het was met 20 graden wel iets te warm, maar een lekker windje maakte veel goed.

Ik merk dat het toch lastig is om langzamer te lopen dan het comfort-tempo. Het had vanavond met een snelheid van net iets onder de 10km/h gemoeten; in werkelijkheid lag dit zowat op 10.5

Mijn GR-trainer Paul – die voor mij het schema samenstelde en aan wie ik over de voortgang rapporteer – zal hier ongetwijfeld wel wat op aan te merken hebben!

Maar goed, we zijn van start, we are ‘off the mark’ so to speak. Vrijdagochtend vroeg is er een testloop van 3km op de atletiekbaan, gevolgd door een gezellig ontbijtje. De dag daarop een hopelijk goed opgebouwde 10km tijdens de Haastrechtloop. Ik heb er zin in!

Maandag vervolg ik dan weer het schema met een iets langere duurloop (70min). Dat wordt elke maandag dan uitgebouwd tot uiteindelijk ongeveer 2 uur op 2/3 van het schema, en dan weer afgebouwd. De donderdagavond is vanaf volgende week gereserveerd voor de duurlopen met wisselende tempo’s, en op zaterdagochtend heb ik dan steeds de Goudse Runners intervaltrainingen.

Hopelijk blijkt het op 28 september in Zoetermeer (Geuzenloop) allemaal de moeite waard geweest te zijn!

Gepost op Looptijden.nl door Peter de Haan op dinsdag 17 juni 2014 22:42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.