2015 Herinnerd en Herbeleefd in Project MMXV

Geplaatst door

UPDATE 2 januari 2022: het is volbracht! Het gat is gedicht – alle 9 verhalen over 2015 zijn gepubliceerd. Over enige tijd zal deze post verwijderd worden.

Reeds geplaatste deliverables van Project MMXV

Bridging the Gap – over de Bruggenloop van 13 december 2015

Mirakelspel in Nieumeghen – over de Zevenheuvelenloop van 15 november 2015

Een Mokums Secondenspel – over de Halve van Amsterdam van 18 oktober 2015

Tussen Dam en Dam Legt De Haan een IJ – over de Dam-tot-Damloop van 20 september 2015

Geliefd lezersvolk,

Het Coronajaar 2020 heeft mij nog niet veel aanleiding gegeven tot het plaatsen van nieuwe actuele blogs op Tobatleet. Het hardlopen en het schrijven had ik door de crisis behoorlijk op zijn beloop gelaten: er waren geen georganiseerde lopen meer, en die evenementen vormen nou juist de kurk waar Tobatleet op drijft. Dat geldt zowel voor de persoon Tobatleet als voor de gelijknamige website.

Toch begon het schrijfvirus langzaam terrein te winnen op het COVID-19 virus. Het moet halverwege oktober zijn geweest dat ik er weer zin in kreeg. En ik beviel van een mijns inziens briljant idee. Gedurende het gehele jaar 2015 had ik op Looptijden.nl niet geblogd. Allerlei zaken, zoals de liefde, het werk en een grootscheepse verhuizing hadden een writers block van jewelste opgeleverd. En dat terwijl ik in dat jaar maar liefst 10 georganiseerde loopjes had verhapstukt (bron: Arranraja). Bovendien had ik trouw van de belevenissen rondom die loopjes losse notities gemaakt.

Got a Gap to Bridge

Lang verhaal kort: ik ben druk bezig om de 2015-gap op te vullen met zoetsappige verhalen. Zoals ik in de ‘Looptijden Blogcollectief’ appgroep schreef:

“Lang heb ik hierover nagedacht en yes ik ga 2015 her-inneren, her-beleven en her-creëren, en met enige frequentie gaan er verhalen verschijnen rondom die 10 gedenkwaardige evenementen. De beschrijving van de wedstrijden gaat op basis van herinnering èn soms dikke duim, en het wordt allemaal gelardeerd met levensverhalen/memoires en memorabele gebeurtenissen in 2015. Zodat ik ook die voor het nageslacht heb vastgelegd. Aangevuld met hier en daar een vleugje humor uiteraard. Ik ga de evenementen beschrijven alsof ze net gebeurd zijn, misschien ontdekt de attente lezer hier en daar een vreemde ‘leap backward or forward in time’ maar ach dat maakt het alleen maar bijzonder-der. Ik heb er zin in: de dop is al veel te lang op de vulpen gebleven! Na ‘Project MMXV’ ga ik weer rustig verder bloggen in de ‘actualiteit.”

Deze post is slechts tijdelijk. Zoals U bovenin al hebt gezien vermeld ik daar de 2015-posts-tot-dusver met steeds een link naar het gewraakte artikel. Want ik heb op Tobatleet de posts netjes op chronologische volgorde van de gebeurtenissen gerangschikt. Zo overbrug je pas ècht een gap. Dus om het voor U gemakkelijker te maken houd ik in dit artikel de verwijzingen bij van posts die ik inmiddels heb geplaatst. Klikt U op zo’n link, dan wordt het artikel in een nieuwe tab geopend. En als project MMXV voltooid is haal ik deze post na enige tijd weer weg.

Met dank aan Olga, de Wijze Wederhelft van Arranraja, voor de suggestie om het zo te doen.

NB: U kunt zich uiteraard altijd abonneren op Tobatleet, via het geven van een reactie op een post en het aanklikken van de bijbehorende vinkjes. Of via het volgen van Tobatleet als U zelf in WordPress actief bent. Dan mist U geen post meer, want zodra er één verschijnt wordt U via email op de hoogte gebracht. Maar mocht U een abo teveel van het goede vinden: houd dan deze post in de gaten voor nieuwe updates.

Ik wens U veel leesplezier, dan wel sterkte, met de pennenvruchten van Project MMXV!

Hartelijke groet, Tobatleet

3 reacties

 1. Erg leuk om te lezen, ook al hen onlangs te horen gekregen dat ik nooit meer mag hardlopen ivm knieartrose. Maar ik denk dat de verhalen meer tot zijn recht komen als je er een tegelijk vertelt en dan een paar dagen later nog een. Het zijn lange stukken en x drie werd het mij teveel.

  1. Dank voor je reactie Dorothé. Wat erg te horen over je knie en over het einde van je hardloopbaan. Als het hardlopen je lust en je leven is dan is dat zeker een bittere pil. Ik wens je het allerbeste daarmee, en ik hoop dat er voldoende leuke en inspirerende activiteiten zijn om je mee bezig te (gaan) houden.

   Wat betreft de blogposts: deze post was alleen maar gemaakt om het de lezer gemakkelijker te maken de geplaatste posts over 2015 te vinden. Ik heb ze n.l. ‘weggestopt’ in de reeks bestaande posts, teneinde het chronologisch correct te houden.

   De drie links die nu (19 nov) bovenin in de post staan betreft verhalen die ik al eerder deze maand publiceerde, met tussenpozen van steeds een week. Als het goed is had je daarvan ook de afzonderlijke notificaties gekregen, omdat je mijn blog volgt. En natuurlijk: je hoeft ze helemáál niet alle drie achter elkaar te lezen. Dat zou zelfs ik te gortig vinden 😉

   Hartelijke groet, Peter

   1. Ze zijn niet eerder in mijn reader gekomen, alleen de driedubbele maar WordPress slaat wel eens wat over.
    Gelukkig hou ik ook wel van fietsen en kanoën, maar niets haalt het bij hardlopen. Ik kijk terug op vele mooie loopjes waaronder 12 marathons. Daar ben ik dankbaar voor maar ik had er nog graag wat aan toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.