Moraal tanken langs de Breevaart

Geplaatst door

Gisteren sloeg het weer echt om in de Goudse regio! Een paar malse regenbuien aan het begin van de avond hadden de tot dan toe drukkende temperatuur flink omlaag gebracht. Het was inmiddels koel en zuurstofrijk geworden en er stond een licht en verfrissend windje. Heerlijk weer om hard te lopen, hoewel het al tegen negenen liep en het langzaam wat donkerder werd. Snel de kleertjes en de schoentjes aan, het jasje recht, het dasje recht en vader ging op stap!

Met behulp van Looptijden heb ik ooit een parcours van precies 5km uitgezet. Het begint vlak bij huis en voert mij naar Reeuwijk-Brug en terug, grotendeels langs het water van de Breevaart en de Elfhoevenplas, één van de in totaal 13 Reeuwijkse Plassen.
Toegegeven, de exacte lengte is 5002 meter (zegt Looptijden), maar die 2 meter loop ik er altijd met liefde bij!
Deze keer besloot ik om lekker volle bak te gaan lopen, gewoon eens kijken hoeveel peut er in de tank zat. Het was tenslotte ‘maar’ 5km, dus zóu het schip vroegtijdig stranden dan was ik niet ver van huis…

Parcours 5km training, ontelbare malen gelopen!

Vlot van start dus! Na ongeveer 500 meter zag ik 3 lopers in de verte, die onderling op enige afstand van elkaar liepen in een veel lager tempo dan het mijne. Ze hoorden wel bij elkaar, want ze keken voortdurend om naar elkaar en wisselden onduidelijke tekens en signalen uit. Ideale mikpunten voor mij dus! Wat een gelukkie!
Na ongeveer 2 kilometer had ik er twee opgeraapt; de derde die vlak voor mij liep stak de eerste Reeuwijkse brug over en ging weer terug langs de Breevaart. Dat zouden ze dus alle drie doen. Ik liep echter een stukje verder door tot de tweede Reeuwijkse brug en maakte daar pas rechtsomkeert.

Toen ik teruggekomen was bij de eerste Reeuwijkse brug en ook langs de Breevaart mijn weg terug naar Gouda vervolgde kreeg ik de twee lopers die ik eerder had ingehaald weer in het vizier. Daar had ik ook stilletjes op gehoopt. Er op af maar weer! Dit hield mijn tempo hoog en constant. Na 3.5km had ik beide lopers weer ingehaald en stevende ik af op de voorste loper die duidelijk wat sneller was dan de andere twee.
Na 4.5km (ik was al vlak in zijn buurt) draaide hij echter om om zijn kompanen tegemoet te lopen. Wij passeerden elkaar met een glimlach, en ik maakte mij op voor mijn eindschot. Daarvoor moest ik wel eerst de Blauwbrug, ook wel Breevaartbrug genoemd, beklimmen en afdalen, mooie extra test. Na het bedwingen van die col was het afsprinten naar de ‘finish’, om daar vervolgens aan te tikken in 23:15.

Voor een training voorwaar niet slecht! En ik kan nog harder weet ik nu, want de tank was nog lang niet leeg. Goed voor de moraal, dit had ik nodig!

Gepost op Looptijden.nl door Peter de Haan op donderdag 7 augustus 2014 20:17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.