Geen halve maatregelen in Zoetermeer

Geplaatst door

Vandaag heb ik na ampel beraad met mezelf besloten om voorlopig geen halve marathon te gaan lopen.

Ik had mijzelf de halve van Zoetermeer (Geuzenloop op 28 september) in het vooruitzicht gesteld indien ik mijn druistigheid tijdens wedstrijden een beetje kon intomen. Daarvoor heb ik in mei en juni een aantal 10km-lopen ge-/misbruikt waarbij ik speciale aandacht besteedde aan de negatieve split. Dit geschiedde met wisselend succes, zoals ik in de blogposts beschreef.

Maar uiteindelijk is dát niet de voornaamste overweging geweest. Door een serie van kleine blessures is de voorbereiding op de halve marathon zo gebrekkig geworden dat ik mij nu, een maand van tevoren, van dat juk heb bevrijd. Ik ga NIET een “we zien wel” en “God zegene de greep” wedstrijd lopen!

Daarom zijn nu de bakens ietwat verzet. Uiteindelijk heb ik mij ingeschreven voor de 10km bij de Geuzenloop en kies ik verder tot het eind van het jaar een paar aardige – liefst kleinschalige – loopjes uit tot hooguit 15km (elk…).

Leuk detail bij de Geuzenloop: mijn oudste dochter maakt daar haar “wedstrijd-debuut”, en wel op de 5km! Die gaat zij doen samen met haar significant other; hij komt speciaal daarvoor uit Groningen afreizen.
Als Jantine en Maarten finishen, dan ben ik nog aan het lopen (althans: dat mag ik toch hopen voor ze), dus dat moment van glorie zal ik niet meemaken.
Maar er zullen voldoende dolenthousiaste supporters zijn die het tweetal zullen aanmoedigen tijdens de laatste meters. Het valt te bezien of diezelfde supporters daarna nog op mij zullen wachten, of dat ze alvast één van de vele terrasjes in de buurt van de finish zullen gaan bevolken

Enfin, het wordt vast een mooie dag daar in Zoetermeer! De organisatie is in handen van Roadrunners Zoetermeer, en dat doen ze al sinds jaar en dag op een prima wijze.

Gepost op Looptijden.nl door Peter de Haan op dinsdag 26 augustus 2014 21:23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.