Man in Black in Sweet Lake City

Geplaatst door

Afgelopen zondag ben ik weer naar Zoetermeer getogen voor de augustus-editie van de 5km 3-Plassenloop. Dit evenement wordt maandelijks door de Roadrunners Zoetermeer georganiseerd. Voor mij is het een ‘trip down memory lane’ – ik was er lid van 2003 tot 2005, waarna ik naar Gouda verhuisde.

Man in Black

Zoals de oplettende lezertjes op de aangehechte foto kunnen zien, had ik mij volledig in het zwart gestoken voor dit verder wel redelijk feestelijke evenement. Een enkeling zal zich misschien afvragen:

Waarom doet ie dat nou??

Tja….dit is iets van (met name) het hardlopen gedurende de laatste 2 weken. Het is een fatale combinatie van zweet, borsthaar (sorry voor deze ‘ontboezeming’), en het schuren van welk soort shirt dan ook langs een tweetal gevoelige plekken…..

Als ik een lichter shirt draag dan lijkt het na verloop van tijd alsof een scherpschutter mij met 2 welgemikte kogels op borsthoogte heeft getroffen. Door het zweet der inspanning lijkt het even later alsof zich een heus bloedbad voltrekt. Meer voor emmer dan dít kan een mens niet lopen…

Alles heb ik al geprobeerd om het euvel te bestrijden: alles wegscheren rondom de kritieke plekken, dik insmeren met (jawel) uierzalf, diverse soorten pleisters – maar niets helpt vooralsnog.
Omdat ik het gebruik van een sport-bh (of een kogelvrij vest) om diverse redenen nét een stap te ver vind gaan trek ik uit arren moede dan maar donkere shirts aan. Vandaar.
Het probleem is natuurlijk ook dat ik 3 á 4 keer per week loop: de gapende wonden hebben dan geen kans om voldoende te herstellen, waardoor zij telkenmale weer openrijten.
Ik zal de lezer verder ook maar de verhalen besparen over mijn luide geschreeuw onder de warme douche…

Enfin, de wedstrijd! Daar ging het tenslotte om!

Heel ambitieus had ik hier en daar verteld dat ik dit keer onder de 23 minuten wilde lopen. In juli was de teller daar op 23:36 blijven staan – en dat had mij natuurlijk weer veel te veel kapsones gegeven.
Toch heb ik een lekker opgebouwde race kunnen lopen met een opwaartse lijn qua snelheid (negatieve split). Toen ik na 1 kilometer (4:52) al tot de ontdekking kwam dat de tijd van vorige maand niet verbeterd zou worden, heb ik niet meer op mijn horloge gekeken en gewoon lekker vlot doorgelopen. Ik was gestart ergens halverwege in het peloton, er passeerde mij zegge en schrijve één persoon en ik heb er ongeveer 10 kunnen ‘oprapen’ – dat laatste trucje gaat mij steeds beter bevallen

Als 30e van de 84 lopers passeerde ik de finish in 23:50 – dat was 14 seconden langzamer dan in juli. Maar ik had wel het gevoel krachtiger en plezieriger gelopen te hebben. Er waren redelijk wat lopers die in juli nog vóór mij, maar nu in augustus ná mij finishten. En dat geeft de burger extra moed!

Op nu naar de 10km Geuzenloop in hetzelfde Zoetermeer op 28 september! Ik zal hier op dit platform voorlopig even geen concrete richttijd geven… Neeee, die zal ik pas onthullen nadat ik ‘m gelopen heb.

PS…..het is natuurlijk niet mijn bedoeling om brede maatschappelijke discussies over mijn loperskwaaltjes te ontketenen! Mocht men zich toch geroepen voelen, gelieve dit dan met uiterste discretie te doen……

Gepost op Looptijden.nl door Peter de Haan op maandag 1 september 2014 17:59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.